Spring til indhold
Hosting

Hvad er Virtual Private Server?

Nicolai
6. januar 2022 · Læsetid 5 min.

Dit WP-site skal ikke dele ressourcer med andre

Vidste du: at hvis dit website er hostet hos et lavpris webhotel - deler du med stor sandsynlighed server og ressourcer med andre IP-adresser. Det betyder, at dit websites sikkerhed, hastighed og andre afgørende performance-parametre, kan blive påvirket af belastningen på et ‘nabosite’, på samme server. 

Men hvorfor er VPS et must? Sikkerhed, hastighed, oppetid samt kompromisløs fleksibilitet - så enkelt er det! Groft sagt kan du sige, at serveren er dit websites fundament. Alle websites og shops hos WP Drift™, er konfigureret til sin egen WordPress-optimerede webserver gennem vores unikke VPS-cloud hosting.

Hvad er VPS-cloud hosting?

VPS, er den internationale forkortelse for Virtual Private Server.

En VPS er din helt egen server i skyen. Modsat lavprishosting, kan en VPS konfigureres helt efter dine behov. Lavprishosting er typisk konfigureret til en bred type af websites og applikationer.

Du får en mere sikker og stabil løsning, ved at bruge private servere, hvor det kun er dit website som ligger. Samtidig, så er fleksibiliteten ubegrænset, når dit website er figureret til VPS. Mulighederne for at fra- og tilvælge forskellige foranstaltninger, som kan holde dit website hurtigt, sikkert og stabilt, er derfor sky’s the limit.

Virtual Private Server, kontra Shared Hosting

VPS-cloud hosting og Shared Hosting er de to klart mest anvendte hosting-typer. Forskellene er til at få øje på, og kan ende med at koste din forretning dyrt, hvis ikke du kender til dem.

Ønsker du et forretningskritisk website, som er på forkant med eventuelle komplikationer eller driftsforstyrrelser - ja, så er anbefaling herfra, at du bevæger dig i en blød bue uden om Shared Hosting-løsninger.

Kører dit website over en shared server, og deler ressourcer med andre websites, er der nemlig en risiko for, at dit website i fremtiden, kan blive ramt af uforudsete driftsforstyrrelser.

HVAD??? - Hvordan kan shared hosting være den mest anvendte form for hosting, hvis der er en betydelig risiko for driftsforstyrrelser?

Ja, den er god nok. Lad mig give dig et eksempel:

Du har investeret i den store hostingpakke, for at være sikker på, at dit website altid er maksimalt kørende i forhold til sikkerhed, hastighed og stabilitet. Du har købt den pakke med uendelige mængder hukommelse og SSD-plads, grundet den yderst favorable pris, trods størrelsen på indholdet. Du sidder nu med en følelse af, at dit WordPress-site aldrig har været mere klar til at tage mod al den trafik, som din nye markedsføringskampagne vil skabe næste måned.

Der er desværre bare ét problem - at dit website stadig deler server med andre! Ofte flere hundrede IP-adresser.

Sker det, at en eller flere af disse andre IP-adresser på din server, bliver udsat for uventet, høj aktivitet på samme tid - eller et koordineret hackerangreb. Ja, så vil det faktisk påvirke dit website, hvor parametre som hastighed og oppetid ofte er de mest udsatte. 

Du kan købe nok så mange GB SSD-plads, CPU-kerner eller hukommelse, men deler du ressourcer og dermed også sikkerhedsforanstaltninger på serverniveau, med andre webadresser, og er der ikke en loadbalancer bag - løber du en risiko. En risiko, som kan minimeres gennem en professionel hosting-løsning. Vi snakker en investering på 149-199 kr. mere pr. Måned. Omkostningerne ved at lade være, kan ende med at blive langt større.

Ofte har dit website slet ikke brug for alle de ressourcer, som er inkluderet i disse pakker hos webhoteller og shared hosting-udbydere. Der er andre parametre som er vigtigere, og som i højere grad sikrer dit site høj ydeevne og oppetid nær 100%.

Vores VPS-cloud hosting er skræddersyet til forretningskritiske WordPress-sites, som ikke ønsker at gå på kompromis med hastighed, sikkerhed og stabilitet. Med snart 14 års erfaring inden for unikke WordPress-løsninger, har vi en fuldstændig formidabel forståelse for hvad det kræver, at udvikle og drive professionelle WP-sites. Vi tilføjer, vurderer og udskifter løbende eksisterende samt ny software, så vi kan følge med den teknologiske udvikling, og dermed sikre, at dit WordPress-site, altid er en del af den absolut bedste hosting- og driftsløsning på markedet.

Vi bruger lynhurtige webservere fra tyske Hetzner

 Hos WP Drift™ deler dit WordPress-site ikke ressourcer med andre. Derimod, deler dit website samme kompromisløse standarder, som flere og flere af Danmarks mest forretningskritiske WordPress-sites understøttes af, gennem vores VPS cloud-hosting.

Alle webside hos WP Drift™, ligger på noget af det mest pålidelige hardware i Europa. Navnet er Hetzner, og har sin base i Gunzenhausen i Tyskland.

Hetzner er flere gange blevet kåret som det datacenter, der leverer de bedste VPS-muligheder. Senest i 2019, hvor Hetzner blev klassificeret som det bedste valg, foran datacentre som Linode og Clouding.io.

Når analysen bliver udarbejdet, tages der ofte udgangspunkt i 10 af de største VPS-udbydere, hvor begrundelsen for den endelige rangeringen, sættes ud fra hastighed, stabilitet og prissætning.

Hetzner leverer den klart bedste server til prisen, hvilket også afspejler sig i prissætningen af vores hosting-løsninger.

WP Drift™ leverer altid oppetidsgaranti. Skulle dit WordPress-site blive udsat for eventuelle driftsforstyrrelse, så udreder vores support altid hændelsen i løbet af kort tid - ofte inden du eller besøgende bemærker den. Vi garanterer en oppetid på 99,99%. Og det kan vi bl.a. fordi, alle vores sites kører på egen dedikeret Virtual Private Server.

Scan din WordPress-side for potentielle sårbarheder. Helt gratis!

Vores scanningsværktøj går ind og kigger på nogle af de mest væsentlige parametre der er forbundet med at have en WordPress-side i anno 2022.

 

Udfyld felterne i formularen, og du modtager din rapport fra WP Drift™ Scan inden læge.